« Mat och recept

3 saker att bjuda på vid fönsterbytet

När det gäller att jobba med händerna så är jag väl hyfsat duktig så jag är inte rädd för att plocka upp en hammare eller såg vid behov. Men jag föredrar nog att stå i köket och fixa maten medan proffsen gör jobbet. Så blev det också när det var dags att byta fönster i Lidköping. Jag bjöd på maten och proffsen bytte alla fönster. De jag bjöd på var en enkel macka med brieost, gravad lax, kokt ägg och lite gräslök. En liten fräsch dip med majonnäs och chili hade jag också gjort och det var mycket uppskattat. Nedan får du tre tips på andra saker att bjuda på - om du också ska byta fönster i Lidköping eller någon annanstans.

Mina tre tips

  • Hamburgare: Grillade burgare går hem hos de flesta och det är rätt enkelt att fixa. Servera dem i kaffefilter så slipper du sölet! Jag använder helst högrev men du kan ta nötfärs eller vegansk formbar färs.
  • Fyllda baguetter: Räkröra, köttbullar med rödbetssallad, ägg - det är bara din fantasi som sätter gränserna för vad som kan vara i dem. 
  • Pannkakor: En klassiker som går att äta med händerna om man vill. Ett hett tips är att servera dem med glass om det är en varm sommardag.

Glöm inte bort att alltid ha kaffet igång och gott om kylda drycker. Så länge hantverkarna är nöjda och glada så kommer jobbet att gå som en dans. 

5 May 2022