« Mat och recept

Hårda krav på restauranggolv

Vi som jobbar i restaurang har en hel del krav på de golv som finns på vår arbetsplats och du som besöker oss vill att det är snyggt och rent. Ett golv får inte vara för halt eftersom både gäster och vi kan halka och göra oss illa men det ska också vara lättstädat eftersom det inte får vara smutsigt. Att kombinera alla dessa krav och önskemål är inte jättelätt men ett sätt att få till det är att ha olika golv på olika ytor. 

Där gästerna befinner sig

I foajén kan man välja att ha ett vackert stengolv och vänder man sig till företag som utför slipning av marmorgolv i Stockholm kan man ha en välkomnande golvmiljö som också är snygg. I den del där gästerna sedan sitter och äter bör det vara mattor då det dämpar ljud. Man kan även ha slipade betonggolv som får en fin yta.

I köket

Här måste det vara lättstädat! Golvklinkers är att föredra och eftersom vi jobbar med matfett av olika slag så är det också lämpligt att ha mattor av gummi man lägger ovanpå klinkersgolvet. Det ska gå att spola av golvet med slang så en golvbrunn med avskiljare för fett är också ett krav.

Övriga ytor

På alla andra ställen är det lite hur man själv vill ha det tycker jag. En tjock matta vid baren kanske är dumt eftersom folk kan spilla drinkar, tappa nötter eller fastna med högklackade skor. Men snyggt är det!

26 Mar 2022