« Mat och recept

Njut av Vasastan

En riktigt mysig stadsdel i Stockholm, det är Vasastan. I denna del finns det gott om mysiga caféer, bra restauranger med riktigt bra mat, samt att det finns även flera fina parker, och vacker konst. I denna stadsdel finns det även flera unika vintagebutiker och andra bra klädaffärer. Behöver du en elektriker i Vasastan, så finns det att få tag på med!

Om du vill hitta bra matställen, då ska du bege dig till Odenplan eller St. Eriksplan. Om du vill kolla in folklivet, så görs det bäst runt Rörstrandsgatan. 

För dig som gillar arkitektur, bege dig till Stadsbiblioteket med sin rotunda, som är ritat av Gunnar Asplund. Gillar du konst, bege dig till Vasaparken, för där finns Sven-Harrys konstmuseum.

Bra ställen att äta på i Vasastan

I Vasastan finns det många bra ställen att äta på! Bland annat finns Farang, som är en asiatisk restaurang, där det finns maträtter för både köttätare och veganer. Annars finns Oljebaren, med en vegetarisk meny.

En bra kvarterskrog är Hasselbo. På menyn finns kontinentala rätter samt ett riktigt stort utbud av franska viner.

En annan restaurang med Paris-känsla är Brasserie Balzac. Är det spanskt du föredrar så har du Bar Nombre. De mixar spanska smakinfluenser med bra svenska råvaror. 

Missa inte heller att testa en japansk sjurätters meny på Nana Omakase. Lokalen är liten, med bara plats för 7 personer. Så boka ditt bord!

Det finns så klart flera andra bra matställen än dessa, kom hit och upptäck dem!

16 Oct 2021