« Mat och recept

5 tips på inflyttningspresenter

Att bli bjuden på inflyttningsfest hos ett lyckligt par som precis flyttat ihop, eller hos en kompis som precis fått sin första lya, är jättekul. Men sen kommer ju problemet med vad man ska ge bort i inflyttningspresent. Jag har frågat folk vad de gillar och har hittat 5 prylar som verkar gå hem hos de flesta. 

En blomma är självklar

Att man måste ta med en blomma ser de flesta som en självklarhet. Det går bra med krukväxt men de flesta vill faktiskt hellre ha en bukett då de själva vill välja vilka blommor de vill ha i sina fönster. Men det räcker ju inte med en blomma så här kommer de fem tipsen:

  1. En flaska vin - Rött eller vitt beror på vem man ger det till och det är alltid bra att först kolla upp så att personen inte är nykterist. I såna fall får man välja ett alkoholfritt alternativ. Lagom prisklass är mellan 100 - 400 kronor. 
  2. En äggkokare - Svenskar äter massor av ägg så en äggkokare är aldrig fel. Det finns många att välja mellan och även i flera prisklasser. Kolla först att personen inte är vegan!
  3. Städutrustning - Kanske inte det roligaste att ge bort men ack så praktiskt. En hink med olika skurmedel eller varför inte en sopborste med skyffel? 
  4. Presentkort - Inredning är dyrt och det är även porslin. En som precis flyttat första gången lär inte ha massor av de sakerna så ett presentkort på Duka, IKEA eller andra butiker är alltid uppskattat.
  5. Förvaringsburkar - Burkar att ha kaffe, te, ris, makaroner eller mjöl och socker i är bra inflyttningspresenter de med. Det går alltid åt!

Självklart kan det vara så att din kompis eller släkting inte vill ha något av ovanstående. Det bästa är faktiskt att fråga dem innan det är dags för inflyttningsfest. Då kan det ju inte bli fel.  t

14 Oct 2021