« Mat och recept

Bra tips när du ska ha stor fest

Det finns många olika anledningar att ställa till med fest. Men vad ska man tänka på då? Det finns ju en hel del samma saker att tänka på ovsett vad det är som ska firas och oavsett årstid. Sommaren kan man ju vara ute, medan det under andra årstider är bättre att ha en lokal att vistas i. 

Börja med att göra olika checklistor. Dels vad som ska handlas, vad som ska förberedas innan festgen samt för vad du måste göra på samma dag som festen. 

Fundera på mat och dryck

När det kommer till mat och dryck så kan du med fördel satsa på catering Helsingborg om du vill, eller ordna på egen hand. Om du gör egen buffé, blanda kall och varm mat.  Paj och gratäng är utmärkt festmat och glöm inte även att ha sallader, bröd med mera. Är det sommar och du tänker att det är bra att grilla, se då till att välja kött som går snabbt att grilla. Även kyckling är utmärkt och behöver inte serveras varm. Ha även olika sorters korvar.

När det gäller dryck, ha både öl och vin, då vitt och rött och glöm inte heller att servera alkoholfritt. Exempelvis  bubbelvatten, läsk eller alkoholfri öl och vin.

Du kan satsa på att använda dig av papperstallrikar och plastglas, så slipper du fundera på disken. Sätt fram sopsäckar så att det är enkelt att alla kastar sina egna saker efter att de är klara. 

 

 

 

 

6 Dec 2019