« Mat och recept

En plats att skriva recept på!

Att sitta och skriva ner recept är något jag brukar roa mig med ganska ofta. Dock har jag suttit vid köksbordet och känner att jag nog vill ha mer av en arbetsplats istället att sitta vid. Det kan nog vara bra att ha. Jag skriver ju ofta ner först i block, men sedan för jag även in det i datorn. Då är det kanske bra att ha ett skrivbord och en skrivbordsstol, där jag kan sitta. Jag har ett litet rum här hemma som jag kan göra om till ett slags kontor. Jag får väl kika på nätet efter kontorsstolar och skrivbord och skaffa hem dem!

Inspiration från hela världen

Recept är kul att skriva ner och spara och jag tar ju inspiration från hela världen. Dt är kul att laga mat som finns i andra kulturer och länder. Dock är det även viktigt att spara ner recept från Sverige, som är från förr. Har en receptbok, som är min mormors, som har recept från hennes egen mormors tid. Har tänkt att jag ska skriva in allt i datorn. Får ordna det när jag kollat kontorsstolar och skrivbord och ordnat ett bra plats att skriva vid.

Hitta nya recept

En del recept får jag av andra, som lagat mat länge och har allt i huvudet. De skriver jag ner och sparar och så klart lagar jag mat med utifrån dessa recept. Kanske man ska ge ut en kokbok med alla dessa goda recept jag har hittat genom åren.

 

13 Jan 2018