Ibland flyttar restauranger till större, mindre, dyrare eller billigare ställen. Oftast flyttar man till större och dyrare om man inte klappar igen. Flyttar man en hel restaurang är det mycket att tänka på; inredningen ska matcha den meny och atmosfär som man vill förmedla med restaurangen. Personalen ska få plats, köket kanske ska renoveras och porslin köpas in. Samtidigt är det en positiv process, och rolig. Hellre det än gå under. Särskilt i storstäderna är det många som slår igen, men dyker upp på nytt efter några år med annat och (mer) framgångsrikt recept. Det är svårt att förutsäga vad som slår och vad som är rätt i tiden.
Det är tusen saker att tänka på när man flyttar en hel restaurang. Att då ställa sig och städa igenom hela lokalen är knappt att tänkta på. Som tur är finns det en billig Flyttstädning i Stockholm när du inte kan eller orkar tänka på städning just när man ska sätta igång en restaurang på nytt ställe. Med RUT-avdrag blir det ingen stor kostnad, och dessutom är det värt att få hjälp med städningen. Det är nog med att hålla städat under tiden du driver ett kök. En flyttstädning har helt andra krav på noggrannhet och bakteriedödande städning. Samtidigt vill man inte heller använda miljöförstörande medel, utan hålla städningen miljövänlig med bra medel.