« Mat och recept

Få snurr på företaget

Drömmer du om att starta eget med mat, eller håller du redan på i branschen? Då vet du kanske även det att ibland så kan det vara lite skralt i kassan. Det finns dock smarta lösningar på detta och det är inte att låna pengar utan det är att sälja fakturor. Det gör man till ett bolag som sysslar med fakturaköp.

Vadå sälja fakturor?

Om du har kunder som du skickat ut fakturor till, så har de ett visst antal dagar på sig att betala. Du kan behöva ha pengar innan dess. Det du då gör, är att gå till ett factoringbolag, som sysslar med fakturaköp. Till dem kan du sälja dina fakturor.Genom att du säljer fakturor så ökar du likviditeten, ditt företags betalningskonto, eftersom pengarna oftast kommer in på ert konto inom 24 timmar. Priset som du får när du säljer fakturor bestäms ofta utifrån olika parametrar såsom antalet fakturor som ska säljas, snittstorleken på fakturorna och hur företagets rating ser ut. En annan del är vem som ska stå för kreditrisken. Om du vll veta mer om detta, så finns det mycket information om dettta på invoice.se som just sysslar med fakturaköp.

Följ din dröm

Så du ser, det är bara att starta ditt företag, behöver du få in pengar så har du ju detta med att du kan sälja en eller flera fakturor för att få in exta pengar och det omgående. Så starta din restaurang, café, eller ditt företag!

13 Dec 2017