« Mat och recept

För varmt i kylen

En olycka kommer sällan ensam säger de och här verkar det som det gått troll i problemen för oss. Jag vet inte om det beror på el-problemen vi hade men nu har vårt kylrum börjat krångla. Vi har löst detta temporärt med hjälp av inlånade kylskåp, men vi kommer definitivt att behöva hjälp med kylservice efter att alla högtider är över. Vi klarar nyårsafton utan större bekymmer, men det är lite trångt här med de kylskåp vi ställt in. Kylrummet är tömt, och det var inte en sekund för tidigt. Termometern står nu på över 20 grader varmt, trots att det fortfarande är påslaget. Så det är väl lika bra att stänga av det. 

Tips på nyårsmiddag

Ska du fira nyår hemma och vill festa till det med lite god mat? Då kan jag rekommendera en ganska enkel meny, som känns lyxig för alla som kommer. 

Förrätt: Skagen Toast.
Huvudrätt: Fläskfilé-medaljonger med hasselbackspotatis och bearnaisesås.
Efterrätt: Tiramisu.

Detta är tre rätter som man kan förbereda innan måltiden, och som är uppskattat av många. Vill du erbjuda vegetariskt alternativ kan du alltid byta ut fläskfilén mot Quorn istället. Dryck till maten: Mousserande vitt vin till förrätten, öl eller rött vin till huvudrätten och till efterrätten kan man servera likör eller cognac. Jag väljer att inte lägga ut något recept, detta är maträtter som du kan hitta recept på överallt och om du inte har en kokbok hemma kan du alltid kolla på nätet. Lycka till, och gott nytt år! 

30 Dec 2018