« Mat och recept

Konferens - mitt i stan

Man behöver inte åka utomlands för att hålla en bra konferens. Inte heller behöver man boka en gigantisk spa-anläggning någonstans i de värmländska skogarna. Här i Stockholm finns det flera bra och en av de jag själv tycker om mest är Folkets Hus som kan erbjuda konferens i Åkersberga. Det är nära till allt, och man kan sova hemma om man arbetar på ett företag här i stan. Det är ett bra steg i riktningen mot en hållbar framtid - att hålla konferenser på hemmaplan. 

Fixa välkomstkaffe

När man kommer till en konferens för första gången är det bra att ha ett bord med kaffe och tilltugg. Då kan deltagarna möta varandra på ett avslappnat sätt innan arbetet sätter igång. Här får du tips på saker att bjuda på till kaffet:

  • Frallor - Gör det enkelt genom att bjuda på frallor med ost, skinka, gurka, tomat och paprika. 
  • Snittar - Fyll dem med olika röror. Lax är ofta populärt men även tonfisk eller en grönsaksröra. 
  • Frukt - Alltid ett bra alternativ. 

Glöm inte av vegetarianer och veganer så det finns alternativ även till dem. Se också till att inte erbjuda massor av kakor och sötsaker till välkomstkaffet. Det kan ni spara till eftermiddagen då alla behöver lite extra energi. 

Ska man ta hänsyn till smak?

Alla gillar olika men när man bjuder på något ska man tänka på vad de kan äta enligt sin religion, övertygelse som vegan/vegetarian eller allergier. Att också ta hänsyn till vad folk gillar/ogillar blir allt för svårt. De får helt enkelt låta bli att äta om de inte tycker det är gott. 

18 Apr 2021