« Mat och recept

Måste man byta fönster?

Har funderat på detta med fönster och hur det är om man måste byta dem, eller om man ska renovera dem. Det beror kanske på skicket på de fönster man har, om man ska byta fönster eller om det går att göra nåt med dem. Förr kunde man konsten att tillverka fönster med lång hållbarhet. Dock håller de inte för evigt, men de kan ha virke av hög kvalitet att de kan renoveras. Nya fönster har fördelen dock med att vara energisnåla.

Byta eller renovera?

Ofta kan man säga att detta beror på vilket år fönstret är från, har jag läst. Man kan tycka att flagnande färg och väderbitna fönsterbågar innebär att fönstret är slut och måste bytas. Men ett gammalt fönster kan vara friskt och väl värt att renovera trots ett slitet yttre. I äldre tider valdes fönstervirke med stor noggrannhet och det fanns vissa branschbestämmelser. Ett fönster tillverkat före 1950 är av så bra kvalitet att det egentligen inte åldras om det underhålls regelbundet. Medan fönster efter 1960 är i bra mycket sämre kvalitet och det kan göra att du måste utföra ett fönsterbyte. Runt 1980 kom fönster att få bättre kvalitet igen. De fönster du kan köpa idag, är riktigt bra. Det finns underhållsfria fönster som kan vara värt att satsa på.

Köpa nya fönster

Om man vill ha bra nya fönster så kan man köpa det hos WestCoast Windows. De erbjuder just underhållsfria fönster. Så bestämmer du dig för att byta fönster och inte renovera så kan du kika in på deras sida!

15 Jan 2018