« Mat och recept

Mat och dryck på Södermalm

Södermalm är en av de mest trendiga stadsdelarna i Stockholm. Här finns det gott om ställen att njuta av god mat och dryck. Det är fullt med barer, pubar, restauranger, krogar och caféer.

En mycket trevlig restaurang är Woodstockholm. Den har av Condé Nast Traveler till att vara en av världens vackraste. Detta ställe hittar du på Mosebacke Torg. De lagar all mat från grunden och deras meny präglas av lokalt och hållbart producerad mat och dryck. De skiftar menyerna efter säsong och råvarutillgång samt att de även har många kvalitetsviner.

Lite billigare käk finns att hitta på Amida kolgrill, på Folkungagatan, Falafelbaren på Hornsgatan och Käk på Hornsbruksgatan.

Fika gott

Är du sugen på att gå på café så har Södermalm en hel dl olika att välja mellan. Bland annat har du Drop Coffe, som har ett prisvinnande kafferosteri samt en kaffebar.

Sedan finns Johan & Nyström, som även det är ett hyllat kaffeställe. Ett italienskt fik hittar du vid Högalidsparken, och det heter Café dello sport.

Barer är en annan sak som det finns gott om på söder! Bland annat har du Urban Deli, på Nytorget, där det går att äta, dricka öl och umgås. Annars har du Tjoget, som är en skön vinbar.

Självklart finns det många fler restauranger, fik, barer, och krogar än de jag tagit upp. Du kanske bor här och har bra koll själv och hellre behöver en elektriker? Du hittar bra elektriker Södermalm att anlita!

16 Sep 2021