« Mat och recept

Mellanmål för barnen

Barn som växer mår gott av att äta mellanmål. Men det är inte alltid lätt att hitta på nytt i köket som småbarnsförälder. Ofta serverar man samma sak och det kan ju bli lite trist. I bland har man inte heller tiden, känns det som, då barnet tar upp tid. Men det är smart att köpa ett babygym, som barnet kan ligga under, i köket, medan du gör mellanmål till de äldre barnen. Babygym och annat hittar du hos Pyret & Snäckan, som säljer just produkter för barn. Så skaffa ett babygym från Pyret om du inte redan har ett hemma.

Tips på bra mellanmål till barn

Fruktsmoothie
Ta en valfri frukt, frusen eller färsk (jordgubbe, blåbär, hallon & mango är många barns favoriter) och kör i en mixer tillsammans med banan och vaniljyoghurt. Perfekt som frukost eller mellanmål!

Trail Mix - blandning på nötter, torkade frukter & bär & frön
Välj dina favoriter och blanda! Både nötter och frön är fulla av nyttiga fetter och bra protein som mättar. Smidigt att alltid ha med sig i väskan för att snabbt kunna tillfredsställa hungriga barn, och vuxna.

Grönsaksstavar med örtdip
Perfekt sätt att få barnen att äta grönsaker. Det är gott och nyttigt! Blanda gräddfil med örtsalt och färska örter.

Banan- och blåbärsplättar med kokos
Tillsätt mosad banan, lite blåbär och kokosflingor i smeten. Byt ut hälften av vetemjölet för grahamsmjöl så får du lite mer fiberrika plättar. Stek plättarna i kokosfett istället för smör! Kalla plättar är så goda att mumsa i sig de med!

23 Jan 2018