« Mat och recept

Ska du ordna en fest?

Är det så att du planerar att ha en fest i sommar, ute, med vänner? Då är det inte fel att redan börja med din planering av den. Du kan göra olika checklistor så att du vet vad som ska handlas, vad som behöver förberedas nu och vad som ska förberedas ett par dagar innan. När det gäller mat för fest, så satsa på att blanda varm och kall mat. Paj, gratänger, sallader med mera är bra så väl som att även ha bröd, potatissallad, chark och så vidare. Ett enkelt sätt att ordna maten är annars med catering Uppsala. Ett annat alternativ är att tända flera grillar, så att gästerna själva kan grilla sin mat.

Andra bra saker att fixa

Om du har bestämt att festen ska vara utomhus, under sommaren, fundera ändå på att ha någonstans att ta vägen om det blir oväder eller börjar regna. Det kan vara att ha partytält uppställda, eller liknande. Sen, skaffa även papptallrikar med mera, för maten, så slipper du stå med disken efteråt. Ha stora svarta sopsäckar, så att gästerna kan städa undan efter sig själva. Glöm inte att även ha dryck av olika slag, med och utan alkohol.

Fundera på om du ska ha musik av något slag eller om du vill arrangera lekar, tävlingar, tipspromenad eller annan aktivitet för festen. Det är kul att hitta på roliga saker tillsammans, så det kan vara smart att göra det.

9 Apr 2021