« Mat och recept

Snickra en egen öltunna?

Funderar du på om det är värt att snickra en egen öltunna eller en vintunna att ha hemma? Grejen är att det inte är det lättaste att göra på egen hand. Kanske du kan få hjälp av snickare Flen, men, det enklaste är nog att köpa färdiga öltunnor och vintunnor. Sen är det ju även så att du kan använda dem på olika sätt. Visst är de i främsta hand till för att lagra öl och vin i. Men de går även att använda till en massa annat med. Särskilt de i trä. Ofta är ju öltunnor idag i ett annat material, som man sätter tappkran på. En vintunna däremot, eller vinfat, är ju i trä. Det finns de som säljer använda sådana. De kan du sedan göra om till regnvattentunnor eller blomlådor.

Använda vintunna och öltunna

Man kan göra en hel del med gamla ölfat och vinfat. Det går att göra om dem till snygga planteringskärl eller ha dem för att samla upp regnvatten på ett bra sätt. Att snickra egen tunna går så klart att göra, men det krävs att du är rätt händig. Om du inte är det, men behöver någon som kan spika, anlita gära snickare Flen, så kan de hjälpa dig med olika projekt.

Sedan, som krögare, så uppskattar jag ju helst att vintunnor och öltunnor är fyllda med dessa goda drycker, men det är ju jag det!

21 Sep 2021