« Mat och recept

Trerätters på annorlunda sätt

Något som är riktigt kul att medverka i, är något som brukar kallas för cykelfest. Det är ofta något som anordnas i byar, städer och mindre samhällen. Då är det så att man använder sin cykel, eller sin elcykel och cyklar till två andra ställen, samt till sig själv. På första stället får man äta förrätt, andra stället är det huvudrätt och tredje stället är efterrätt. Man cyklar till olika hem, med olika personer varje rätt så att säga. Du blir helt enkelt tilldelad vilken rätt du ska laga, samt att du får en första adress att ta din elcykel eller vanliga cykel till. Där äter du förrätt tillsammans med värdparet och två andra par som även de fått samma adress. 

Man cyklar runt

När förrätten är uppäten så är det dags att öppna ett nytt kuvert. Alla får varsitt nytt kuvert med en ny adress och så tar man sin cykel dit, för att äta huvudrätt. Man äter alltid tillsammans med den man anmält sig ihop med, men de andra paren blir nya för varje rätt. När huvudrätten är uppäten så är det tredje stället, enligt samma procedur. En av gångerna kommer ni att så klart cykla hem till ert hem, för att fixa med den maten ni ska göra. Förflyttning mellan platserna skall ske med cykel, eller en elcykel, inte på några andra sätt!

Avslutningsparty

Oftast är det så att när alla tre rätter är uppätna, så beger man sig till en lokal, där det är party. Då är alla deltagare med och har kul ihop på en gemensam plats. 

27 Mar 2018