« Mat och recept

Underlätta din matvardag

När det kommer till mat och matlagning så är det ju något som vi alla gör, oftast varje dag. Dock är det ju inte alltid man har så mycket ork eller tid över till matlagningen efter en dag på jobbet. Men det finns en massa bra och smarta tips för hur du kan underlätta för dig själv. Vi delar med oss av dessa tips för att du ska spara tid i köket.

Gör en veckomatsedel

En sak som kan underlätta i vardagen är att du ser till att planera veckans mat genom att skriva en veckomatsedel. Du kan även passa på att storhandla på helgen allt det du behöver för komma vecka. Det underlättar en hel del att ha allt hemma när man kommer hem från jobbet.

Handla online

Något som har blivit allt vanligare är att kunna handla mat, online. De allra flesta livsmedelsbutiker erbjuder idag detta. Det är bara att klicka i de varor du vill handla och så får du det sedan hemkört mot en liten kostnad. Ett annat alternativ är annars att beställa matkasse med färdiga råvaror och recept.

Förbered kvällen innan

Om du vill spara tid kan du även se till att förbereda allt du ska använda i köket, redan kvällen före. Du kan ladda kaffekokaren för morgonkaffet, eller duka fram frukostbordet så är det bara att plocka grejerna ur kylen när du gått upp. Ställ fram skärbräda, kniv, kastruller och stekpannor så är allt klart inför middagsmatlagningen.

På söndagar kan du ägna dig åt att göra storkok, om du känner att du har tid och lust. Det är smart att göra för att ha lunchlådor till jobbet om inte annat.

Laga mat på enkelt sätt

Du kan låta ugnen göra allt jobb genom att satsa på middagar som är allt i en form-typ. Gratänger och annat passar bra för det. Annars kan det vara väl värt att investera i en slow cooker eller crockpot. Du kan då stoppa ner råvarorna på morgonen, sätta på och åka och jobba så är maten klar då du kommer hem. Det är faktiskt riktigt smidigt!

27 Dec 2020