« Mat och recept

Vad äter man i Brasilien?

Om du har planer på att resa till Brasilien, så kanske du funderar lite på vad de äter för mat? Brasilianare grillar gärna, ofta och det gäller de flesta råvarorna! Man grillar nöt, fläsk, fågel, ost, skaldjur, grönsaker med mera. Gillar du kött så ska du besöka en Churrascaria. Det är som en barbecue och där finns det kött av alla dess typer grillat på spett. Det finns även tilltugg och sallad i en buffé. Vid bordet har du en bricka som är grön på ena sidan och röd på andra. Vänd upp den gröna sidan för att få serverat vid bordet. När du är mätt, så vänder du upp den röda sidan, så serverar de inte mer.

Basmat i Brasilien

På din resa till Brasilien kommer du märka att mycket serveras med samma sak. Det serveras ofta ris och bönor, vilket är deras basmat så som vi har potatis i Sverige. Till detta kan man äta lite av varje, sallad, fisk, kött, kyckling, och så vidare.
Eftersom landet är stort, så skiljer sig maten och dess traditioner något mellan olika regioner, men en gemensam rätt är nationalrätten som heter "Feijoada".

Fisk och skaldjur är en annan specialitet, som främst finns vid kustorterna. Testa att prova en "Caldeirada", en fisk och skaldjursgryta.

Missa inte efterrätten

På din resa i Brasilien måste du så klart testa efterätter. Det brukar bestå av frukt, glass, brylepudding, tårtor och andra bakverk. Brasilianarna gillar nämligen sötsaker.

 

 

 

 

16 Feb 2018