« Mat och recept

Vad äter man på Mallorca?

Är man på Mallorca och vill äta äkta spansk mat, så ska man inte äta på ställen som har menyer med internationell mat. Det är bättre att äta på ställen som lokalbefolkningen själva äter på. Många tänker på paella, tapas och sangria (som är en dryck) när man pratar spanskt kök.

Det mallorcanska köket är varierat och mycket av ingredienserna kommer från hela medelhavsområdet. Det är mycket grönsaker och olivolja. Många rätter innehåller aubergine, tomater, paprika och lök. Andra viktiga ingredienser i spansk mat är vitlök, paprika och persilja.

Att Mallorca ligger vid Medelhavet märks tydligt. Basvaror är bland annat olivolja, nötter och grönsaker i köket precis som fisk och skaldjur. Friterad bläckfisk, sardiner och gambas (räkor) är typiska på menyn. Spara även rum i magen för desserten, som även den är viktig i det mallorcanska köket.

Besöker du Palma, så missa inte Mercat de l'Olivar, som ligger i centrala Palma. Det är en stor populär inomhusmarknad där du kan köpa allt från fisk, kött och grönsaker till typiska lokalprodukter. 

Bo på Mallorca?

Om du väljer att köpa hus på Mallorca och bo där, så har du ett fantastiskt skafferi att tillgå. Det är marknader, saluhallar och massa andra ställen där du kan köpa lufttorkad skinka, korvar, ostar, grönsaker och massa mer. Sedan kan du laga mat som en äkta mallorcabo. Att köpa hus på Mallorca görs enklast via en mäklare. De kan även tipsa dig om platser att äta genuin mat från det mallorcanska köket!

5 Dec 2017